BoekStart

Wist je dat kinderen die als baby zijn voorgelezen later taalvaardiger zijn?
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met gezellig voorlezen, plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen. Wij helpen je bij welke boekjes je kunt gebruiken!

Een video over Boekstart

Ben je benieuwd naar wat BoekStart inhoudt? Wij hebben er een korte informatieve video over gemaakt. Bekijk hem nu!

Ga naar de video

Wat is BoekStart?

Met BoekStart bevorderen we het lezen met jonge kinderen van 0 tot 4 jaar én laten we ouders met jonge kinderen samen genieten van boeken. Een goede start... met boeken!

Meer informatie

Waarom voorlezen?

Waarom is voorlezen zo belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat voorlezen loont: ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al vroeg voorlezen, hebben kinderen die hoger scoren op taal.

Voorleestips

Gratis BoekStartkoffertje

Alle kinderen van 0 tot 2 jaar die lid worden van de Bibliotheek ontvangen een gratis BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee boekjes. Op te halen tussen 14.00 - 17.00 uur in de Bibliotheek!

Bekijk openingstijden

Boekentips voor baby's

BoekStart voor ouders

Wil jij ervaren wat BiblioNu te bieden heeft? Bij het BoekStartkoffertje zit een gratis proeflidmaatschap van drie maanden voor volwassenen. Je kunt boeken lenen, activiteiten bezoeken én gratis online cursussen volgen.

BoekStart voor professionals

BiblioNu werkt veel samen met verschillende kinderopvanglocaties. Werk je in de kinderopvang of consultatiebureau? En wil je ook BoekStart op jouw locatie? Neem dan contact op met info@biblionu.nl!

BoekStartcoach Anouk

Onze BoekStartcoach weet alles over voorlezen aan baby's, babyboekjes en voorleesapps. Anouk is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen met hun kinderen. Heb je een vraag?

Stuur een e-mail

BoekStartApp

De BoekStartapp staat vol video’s en informatie over voorlezen. En je vindt er de nieuwste boeken- en voorleestips.

Naar de BoekStartapp

Prentenboek in alle talen

Hier vind je audio-vertalingen van mooie prentenboeken. Luister de mooiste boeken in alle talen!

Prentenboek in alle talen

Wat zit er in het koffertje?