Digisterker

Websites van de overheid

Wil je de websites van de overheid gebruiken, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de cursus Digisterker in de Bibliotheek. Stap voor stap ontdek je hoe dit werkt.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Venray of Horst aan de Maas die kunnen omgaan met een computer én beschikken over een DigiD en het wachtwoord daarvan kennen.

Wie nog geen DigiD heeft, kan kijken op de site DigiD.nl bij veelgestelde vragen, hier wordt heel eenvoudig uitgelkegd hoe je een DigiD kunt aanvragen. Voor wie éérst meer wil weten over computergebruik, is er de cursus Klik & Tik. 

Drie lessen

1. Zoeken en vinden
Alle informatie van de overheid op internet wordt e-overheid genoemd.
U leert hoe u informatie van de overheid kunt vinden op internet. Bijvoorbeeld informatie van de Gemeente, Belastingdienst, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank.

2. Aanvragen
U leert hoe u iets kunt aanvragen bij de e-overheid. Bijvoorbeeld een vergunning of een uitkering. Ook een afspraak maken moet vaak eerst worden aangevraagd.

3. Gebruik van de Mijn-omgeving
Veel organisaties hebben een mijn-omgeving op hun website. Dat is een apart gedeelte waarin je alleen kunt komen door in te loggen.
Op een mijn-omgeving staan pagina's met gegevens over u zelf. Voor inloggen is vaak de DigiDcode nodig.

 

De kosten voor de cursus Digisterker bedragen €20,- (cursusboek)

Data cursussen en aanmelden

Bij voldoende aanmeldingen worden er cursussen
georganiseerd. Aanmelden kan via info@biblionu.nl

We kunnen ook een cursus of workshop voor groepen op maat
maken. Bijvoorbeeld een workshop over zorg en gezondheid, de ov-chipkaart en een reis plannen met het OV, gebruik van CAK enz.

Neem contact op de bibliotheek via info@biblionu.nl voor het maken van een
afspraak.